MMČR mládeže a dospělých a MČR do 14 let v boulderingu Slaný

Image /storage/2021/10/15/14fd276f98d92fd29afac2bd8a219e4653765076.jpg
Ve dnech 24. 9. – 26. 9. 2021 se konalo mistrovství České republiky v boulderingu ve Slaném.

Ve dnech 24. 9. – 26. 9. 2021 se konalo mistrovství České republiky v boulderingu ve Slaném. Tento rok se v kategorii J představil Jan Žofka, který obsadil poslední 11. místo, to možná nezní nijak dobře, ale Honzův lezecký projev se velmi posunul od posledních závodů, ve velké konkurenci byl schopen kvalitně lézt, i přestože jeho kvalifikace byla spojena s kvalifikací mužů.

Po sobotním semifinále kat. A, juniorek a žen, a finále kat. B byl v neděli na programu závod v boulderingu do 14 let. Zde se představila celá naše závodní sestava: Eliška Slabá, Šarlota Indrová, Jakub Houdek a Vítek Zagata. Všichni naši malí lezci bouldrovali jak nejlépe uměli. Naneštěstí naše děvčata zastavila hlava po zjištění, že to samo opravdu nepůjde, a tak Eliška i Šarlotka propadly beznaději, ze které se nám je nepodařilo dostat. Nakonec z toho bylo pro Elišku dělené 13. místo a pro Šarlotku dělené 16. místo. Kuba sice lezl s více méně klidnou hlavou, ale bohužel se projevil nedostatek přípravy a skrovné zkušenosti se závody, letos to byl Kubíkův první závod v boulderingu, a tak si odvezl 14. místo. Vítek si se svou malou výškou a stále malým silovým fondem dolezl pro 10. místo, a to i v celkovém hodnocení Českého poháru v boulderingu.

Závody byly opravdu náročné a my jsme rádi, že se jich naši svěřenci zúčastnili a získaly další zkušenosti, které zužitkují v nové sezóně.

Bohužel organizace celého závodu byla na pováženou, opět docházelo k porušování pravidel, například vůbec zde nebyla přechodná izolace a telefony v izolaci se od závodníků ani nevybíraly. Za zmínku stojí i finále kategorie B, kde o prvních čtyřech pozicích rozhodoval počet pokusů na Top, nebo například fakt, že kategorie U14 lezla závod za šera bez nasvícení a vyhlášení již bylo úplně potmě, protože organizátoři již celou stage i s vybavením jaksi sbalili. Rozhodně kuriózní závod, který byste netipovali na nejvyšší českou soutěž v boulderingu.

Závěrem chceme poděkovat za pomoc a podporu celému týmu trenérů a členů LANO, kteří se společně s námi tohoto závodního pekla zúčastnili.

Fotky