ČP do 14 let a LezeTop Cup Písek

Image /storage/2021/12/29/75c09d707f29407f9b38288ee92fded1989bf771.jpg
Ve sobotu 27. 11. se náš oddíl zúčastnil posledního kola ČP do 14 let v lezení na obtížnost v Jeseníku a v neděli jsme navázali místními píseckými závody.

Celý víkend byl čistě v závodním duchu. Nejprve jsme se v sobotu zúčastnili ČP do 14 let v Jeseníku se dvěma našimi závodnicemi Eliškou Slabou a Šarlotkou Indrovou. Závody v Jesníku jako každý rok probíhají na stěně, která je umístěna ve sportovní hale, a tak výška stěny příliš neodpovídá standardním lezeckým stěnám, na kterých se obyčejně závody lezou. To se mimo jiné samozřejmě projevilo i na typu cest, které byly krátké a bouldrové. Jeden by si řekl, že tento typ cest našim děvčatům bude vyhovovat, protože Eliška a Šarlotka mají bouldering všeobecně radši, ale bohužel tomu tak nebylo.

Vše začalo tím, že náš trenérský tým přišel hned u dveří o jednoho člena výpravy, a to kvůli rozdílnému výkladu protiepidemických opatření, už tahle informace Elišku a Šarlotku zaskočila. Další ránu jim zasadila první kvalifikační cesta svým poněkud ožehavým nástupem, kde se člověk nesměl bát zariskovat, děvčata bohužel šla na jistotu, a tak spadla už v nástupových chytech. Druhá kvalifikační cesta dopadla lépe, ale opět se ani jedné z nich nepodařilo zalézt dostatečně dobře, aby mohla postoupit do finále.

Jednoduše, když se nedaří, tak se nedaří. Nicméně nakonec z toho bylo 15. místo pro Elišku a 16. pro Šarlotku.

V neděli jsme ještě unaveni po cestě z Jeseníku, plynule pokračovali závodem 3. ligy v lezení na obtížnost v píseckém LezeTopu. Zde za náš oddíl nastoupili hlavně ti mladší a ještě nezkušení závodníci. Nejprve jsme naše děti provedli dvěma kvalifikačními cestami, které všichni zvládli na výbornou a postoupili do finále, to se poněkud protáhlo, protože cesty byly lehké, a tím pádem topovalo velké množství závodníků, díky tomu některé kategorie lezly i tři finálové cesty, než se je podařilo rozřadit.

Po dlouhém a vyčerpávajícím finále vše dopadlo takto:

V kategorii U12 si Jakub Houdek dolezl pro zlato a Eliška Slabá si zlepšila náladu po Jeseníku bronzovou medailí. V netradiční kategorií U7 se Kačka Indrová umístila na 3. místě a její pětiletá sestřička Terezka Indrová, která ten den vůbec poprvé lezla na laně, skončila na 7., když topovala všechny kvalifikační cesty a první finálovou, v kategorii U8 Natálka Gergelová i Ondra Jehlička vybojovali 4. místo a Jonáš Gergel 8., v kategorii U10 Kája Staňková obsadila 7. příčku.

Mimo Elišku Slabou a Kubu Houdka, to byly pro ostatní děti první lezecké závody, a tak si za své výkony nezaslouží nic jiného než velkou pochvalu!

Všem závodníkům gratulujeme a děkujeme spřáteleným oddílům z organizace LANO za pomoc a podporu během závodu.


Fotky