1. kolo ČP, ČPM a ČP do 14 let v boulderingu Praha Jungle

Image /storage/2022/03/07/cbaa46e08f22731eca4b123013f90752ef51011e.jpg
Ve dnech 26. 2. a 27. 2. se konalo první kolo ČP, ČPM a ČP do 14 let na pražské stěně Jungle. Náš oddíl zde měl hned několik svých svěřenců, kteří tímto závodem odstartovali novou závodní sezónu.

V sobotu 26. 3. se v pražském lezeckém centru Jungle konalo ČP a ČPM v boulderingu, které bylo zároveň 1. nominačním závodem do české reprezentace. V řadách závodníků měl náš oddíl zastoupení v podobě Jana Žofky, kterému se sice nepodařilo vybojovat top ani zónu, ale i přesto jeho lezecký výkon považujeme za velmi dobrý. V neděli závodní kolotoč pokračoval ČP v boulderingu do 14 let. Nejlépe si vedla Veronika Harmáčková (trenér Tomáš Binter st.) v kategorii U12, která topovala všechny bouldery a vybojovala tak zlatou medaili, ve stejné kategorii se Vítek Jan Zagata umístil na 11. a Eliška Slabá na 16. příčce, dále pak v kategorii U14 si Jakub Houdek dolezl pro 17. a Šarlota Indrová pro 20. místo. U všech závodníků musíme pochválit jejich skvělý přístup k závodu a odhodlání bojovat až do konce.

Organizace závodu byla na výborné úrovni a realizační tým odvedl svou práci velmi dobře, připravené bouldery byly až na pár výjimek dobře postaveny a podařilo se tak závodníky rozřadit. Jediné dvě věci, které musíme organizátorům vytknout jsou zmatky s propozicemi, které se v průběhu předzávodního týdne měnili, a až do poslední chvíle si člověk nemohl být jistý ani harmonogramem, ani podmínkami účasti, k tomu se bohužel přidalo nesmyslné omezení pro závodníky, kterým bylo zakázáno využívat k rozlezu bouldrovku v přízemí a mohli tak využít pouze zachytovaný profil (45°), pokud si nezakoupili vstup na stěnu.

Gratulujeme všem závodníkům k jejich výkonům, a děkujeme LANO za pomoc a podporu během závodu.


Fotky