2. kolo ČP, ČPM a ČP do 14 let v boulderingu.

Image /storage/2022/03/17/e91e3d7fabd07896d111ad0d2a62a70a8922d702.jpg
Ve dnech 12.3. a 13.3. se uskutečnilo 2. kolo ČP, ČPM a ČP do 14 let v boulderingu v pražské Jungli.

Ve dnech 12.3. a 13.3. se uskutečnilo 2. kolo ČP, ČPM a ČP do 14 let v boulderingu v pražské Jungli. V sobotu byl na programu ČP do 14 let a ČPM pro kategorii B. V kategorii U10 skončil na 8. místě Petr Žofka, který se závodů účastnil poprvé v životě, a protože Peťa není žádný strašpytel začal hned 1. ligou, a i přes nedostatek zkušeností a drobný vzrůst se mu podařilo ukořistit zónu. Zatímco v kategorii U10 je to ještě stále lezení pro radost a spíše sbírání prvních zkušeností na závodech, v kategorii U12 už je to opravdová soutěž, nejenže naši členku Veroniku Harmáčkovou (trenér Tomáš Binter st.) to nerozhodilo, ale podařilo se jí opět topovat všechny bouldery a vybojovat tak stříbro. Další, komu se ve stejné kategorii podařilo topovat všech šest závodních boulderů byl Vítek Zagata, bohužel rozhodoval počet pokusů na top, a tak se musel spokojit se 7. příčkou. Vylepšit si svůj výsledek z posledních závodů se podařilo i Elišce Slabé, když si v kategorii U12 dolezla pro 12. místo. V kategorii U14 za náš oddíl závodili Šarlota Indrová a Jakub Houdek, kterým se i přes vysokou obtížnost boulderů podařilo vybojovat zónu. Šarlotce to vyneslo 21. a Kubovi 16. místo.

 V neděli závody pokračovali ČP a ČPM pro kategorie A a J. Zde se nejlépe dařilo svěřenci našeho oddílového trenéra Františku Dandovi, když v kategorii A dolezl pro tři zóny a obsadil tak 6. příčku, samozřejmě nemůžeme zapomenout na Jana Žofku, kterému se podařilo vydobýt zónu a mezi juniory skončil na 10. místě.

I přes některé nedostatky závod proběhl v klidu a bez velkých problémů. Doufáme, že se do budoucna podaří organizátorům veškeré komplikace vyřešit, aby vše probíhalo korektně a podle pravidel.  

Děkujeme všem rodičům, závodníkům, a hlavně organizaci LANO za pomoc a podporu během závodu.


Za fotografie děkujeme Martinu Harmáčkovi a Robertu Žofkovi.

Fotky