1. kolo ČP U14 v lezení na obtížnost

Image /storage/2022/04/25/176ca57f46323e2fb2b5c2714f254889950800b8.jpg
V sobotu 23. 4. se konalo 1. kolo ČP do 14 let v lezení na obtížnost v pražské Jungli. Tentokrát zde měl náš oddíl početné zastoupení. K závodům nastoupilo celkem sedm závodníků.

V sobotu 23. 4. se konalo 1. kolo ČP do 14 let v lezení na obtížnost v pražské Jungli. Tentokrát zde měl náš oddíl početné zastoupení. K závodům nastoupilo celkem sedm závodníků. V kategorii U10 si Kateřina Slabá, Ondřej Jehlička a Petr Žofka vůbec poprvé vyzkoušeli závody ČP v lezení na obtížnost. Nejlépe se dařilo Ondrovi, který postoupil do finále, a nakonec skončil na 7. místě (celkově z devíti závodníků). Peťa sice lezl opravdu krásně a velice nás překvapil schopností udržet program cesty, ale na postup do finále to bohužel ještě nestačilo, jako jeden z nejmenších a nejmladších závodníků skončil na 9. místě, Kačka si zaslouží pochvalu už jenom proto, že si sama řekla, že chce závodit, a to i přesto, že se stále na laně trošku bojí, to se projevilo i v obou kvalifikačních cestách a svůj boj s hlavou prohrála, a tak její výkon stačil na poslední 12. místo.

Rozhodně nejúspěšnější byli naši závodníci v kategorii U12; Veronika Harmáčková (trenér Tomáš Binter st.) si suverénně dolezla pro zlatou medaili a Vítkovi Zagatovi se i po nevydařené kvalifikaci podařilo postoupit do finále, jeho výkon v kvalifikaci pak bohužel měl i vliv na pořadí ve finále, když společně s dalšími čtyřmi závodníky skončili se stejným bodovým ohodnocením, a tak potvrdil svou pozici z kvalifikace a skončil na 8. místě. Poslední závodnicí v kategorii U12 byla Eliška Slabá, která svou sezónu na laně zahájila poněkud nešťastně a nedařilo se ji zachovat klidnou hlavu, celkově obsadila 14. příčku.

V nejstarší kategorii U14 nastoupila Šarlota Indrová, z jejího startu v tomto závodě máme opravdu radost, protože Šarlotka lezení na obtížnost příliš nefandí a stále bojuje s lezením na prvním konci lana, i přes to všechno lezla na maximum a jsme na její výkon opravdu pyšní, i když se celkově umístila na poslední tedy 18. příčce.

Závody proběhly v klidu bez velkých problémů, nicméně několik nepříjemností jsme museli protrpět. Pro příště by bylo dobré, aby start závodu byl včas všem přítomným oznámen a startovní listiny byly vyvěšeny včas. Jinak práce rozhodčích byla na dobré úrovni, a i postavené cesty odpovídaly požadavkům pro dané kategorie.

 

 

Všem závodníkům gratulujeme a děkujeme za podporu a pomoc LANO a jejímu týmovému koučinku.

 

Fotky