Písek 2. kolo ČP a ČPM v lezení na obtížnost

Image /storage/2022/06/14/1e00ffaf934e7377c389d83c54382bff128a9645.jpg
Krátké opožděné shrnutí píseckých závodů.

Dne 14. 5. se v Písku konalo 2. kolo ČP a ČPM v lezení na obtížnost, který byl zároveň 2. nominačním závodem do reprezentace. Za náš oddíl zde závodil pouze Jan Žofka v kategorii J. Honza bojoval s velkou nervozitou, přestože se závod konal na jeho domácí stěně, to bohužel mělo vliv i na jeho výkon v kvalifikaci. Nakonec se mu díky nízkému počtu závodníků podařilo postoupit do finále, kde naopak lezl výborně a s klidnou hlavou. V celkovém pořadí tak skončil na 6. místě v kategorii J.

Mimo Honzy jsme samozřejmě pečovali i o další svěřence trenérů LANO v rámci týmového koučinku, proto jsme se rozhodli poskytnout všem závodníkům, kteří jsou členy LANO, prostory naší oddílové bouldrovky pro kvalitní rozlez před závody. Této nabídky využila většina členů LANO.

Celé závody hodnotíme jako velmi chaotické. Lezecké centrum v Písku je velmi malé a vměstnat do haly jen závodníky už je náročné, proto i celá organizace závodů je velice náročná, bohužel organizátorům se situace moc zvládnout nepodařila, k tomu připočteme i opakované chyby ve výsledcích, nevyhovující práci rozhodčích a jističů, a je jasné, že závody pro nás opravdu nebyly procházkou růžovou zahradou. Nezbývá než doufat, že závodníci si závody užili a zejména Honza si odnesl cenné zkušenosti, které zúročí na příštích závodech.

 

 

 

Všem závodníkům gratulujeme!


Fotky