ČP, ČPM a ČP do 14 let v boulderingu Teplice nad Metují 2021

Image /storage/2021/08/31/cc935361827e16fd9a3632b257d4a16c7ddc3573.jpg
Ve dnech 27. 8. a 28. 8. se uskutečnilo 3. kolo Českého poháru v boulderingu dospělých a mládeže společně s 2. kolem Českého poháru do 14 let v Teplicích nad Metují. V deštivém počasí jsme se i my s našimi svěřenci Eliškou Slabou, Šarlotkou Indrovou a Vítkem Zagatou přijeli zúčastnit tohoto závodu.

Ve dnech 27. 8. a 28. 8. se uskutečnilo 3. kolo Českého poháru v boulderingu dospělých a mládeže společně s 2. kolem Českého poháru do 14 let v Teplicích nad Metují. V deštivém počasí jsme se i my s našimi svěřenci Eliškou Slabou, Šarlotkou Indrovou a Vítkem Zagatou přijeli zúčastnit tohoto závodu. Elišce a Šarlotce se podařilo po poctivé prázdninové přípravě úspěšně poprat se závodním stresem a nakonec si dolezly pro dělené 16. místo. Vítek po výšlapu na Milešovku a několika dovolených už tak dobrou prázdninovou přípravu sice neměl, ale jak se ukázalo, všechno nezapomněl a skončil na 13. místě.

Mimo péči o naše svěřence jsme pomáhali i s koučinkem ostatních svěřenců trenérů LANO a členů LANO TOP TEAMu, kteří si odvezli celkem 9 medailí a další hodnotná umístění těsně pod stupni vítězů.

Tady ovšem všechno hezké končí, protože jinak závody moc veselé nebyly. Mimo každoročního plavání v bahně a stání v dešti jsme museli řešit, kde se děti vlastně rozlezou, protože rozlezová stěna nebyla zastřešena a díky velmi deštivému počasí, které oba dva dny převládalo, byla naprosto nepoužitelná. Bohužel i po organizační stránce docházelo k řadě problémů, komentátor si neodpustil několik nevhodných poznámek směrem k závodícím dětem, rozhodčím opakovaně dělalo problém pochopit smysl a výklad některých pravidel, JURY nezvládla ani zařazení závodníků do jednotlivých skupin dle předregistrace. Celkově to opravdu nebylo nic moc příjemného, ale dělali jsme všechno proto, aby si alespoň naši lezci závody užili. Také děkujeme Lezecké asociaci nezávislých odborníků za pomoc a možnost dále získávat cenné zkušenosti v závodním koučinku.

Fotky